dimecres, 19 de setembre de 2012

El cranc inventor es prepara per fer sabó



El cranc Franc ha après a fer sabó i se sent com un inventor.

Només cal un bon colador per passar-hi l'oli després de la cocció.
Així no el tireu a la pica i ajudeu a la natura una mica.
Després el barregeu en un cubell amb soda o sosa caústica líquida.
Millor amb uns guants i tapaboques que la sosa és una mica forta.
Ara ja podeu remenar amb una pala de fusta fins que tingui la textura justa.
Ha de quedar ben espesa com una bona maionesa.
Ja el podeu abocar al motllo i deixar reposar fins lendemà.
Si us agraden les olors hi poseu gotes de  suavitzant o olis de flors.

Sempre és millor que us ajudi un adult, sobretot amb la sosa, encara que la líquida no és tan perillosa. Si el motllo és gran, millor tallar el sabó a trossos abans que es posi del tot dur. És molt eficient com a detergent. Que us divertiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada